Darmtherapie

Er is een duidelijke relatie tussen onze gezondheid en de functie van de darmen. Meestal wordt de darm beschouwd als een spijsverteringsbuis die als taak heeft te zorgen voor de opname van voedsel en uiteindelijk voor de uitscheiding van onverteerbare voedselresten.  Daarbij worden de darmen  in verband  gebracht met winderigheid, verstoppingen, pijn, darmzweren etc. Maar de darmen zijn meer dan alleen opsomming van deze klachten; de darm is een uiterst complex en gecompliceerd orgaan, die veel meer doet dan alleen het afbreken van voedsel. Het is het regelcentrum voor ons algehele welbevinden.

Het maagdarmkanaal is het belangrijkste immuunorgaan van ons lichaam en staat via het grote darmoppervlak van de darmwand continu in contact met de buitenwereld.

Voor een goed werkend immuunsysteem is een gezonde spijsvertering noodzakelijk . Verkeerde eetgewoonten, langdurige stress, antibioticabehandelingen, infecties, erfelijke aanleg etc. kunnen de darmflora en hierdoor het immuunsysteem verstoren. Het begin van een stofwisselingsblokkade, een allergie, een gebrek aan vitamines, mineralen en sporenelementen is daarom vaak te vinden in de darmen.

Een gezonde in balans verkerende darmflora speelt een belangrijke rol bij de vertering van vezels en andere complexe koolhydraten, productie van bepaalde b-vitamines, detoxificatieprocessen en stimulatie van het immuunsysteem. Een gezonde darmflora is essentieel  zowel voor een goede werking van de darmen  als voor de algehele gezondheid van de mens.

Als de nuttige darmflora goed op peil is voorkomt dit kolonisatie van pathogene bacteriën. Ook versterkt de darmflora het darmepitheel dat ook als taak heeft pathogenen tegen te houden.

Via het ontlastingonderzoek kunt u een goed inzicht krijgen in het ecologische systeem van de darmen. Dit geeft o.a. informatie over de zuurtegraad van de darmen, het aantal aërobe- en anaërobe bacteriën in de darm, het aantal soorten schimmels en het verloop van de spijsvertering. Dankzij deze onderzoeken wordt het voorschrijven van de juiste voedingsadviezen effectiever.

Wanneer een ontlastingonderzoek?

  • Chronisch Vermoeidheidssyndroom
  • Candida
  • Spijsverteringsproblemen
  • Obstipatie
  • Diarree
  • Prikkelbare darmsyndroom

Met dank aan Ralf Abels  RP- Vitamino Analytic

 
 
 
 

Werkwijze/therapie

Coaching en counseling
Coaching en counseling kids, jeugdigen en jong-volwassenen
EFT: Emotional Freedom Techniques
EMDR
Oligotherapie
Orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde
Darmtherapie
 
 
Synthesis © 2019 - alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden