Oligotherapie

Oligo betekent klein. De oligo-elementen zijn mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheid in het lichaam voorkomen. Vandaar dat ze ook wel sporenelementen worden genoemd. Het totaal aan oligo-elementen, aanwezig in een volgroeid lichaam, past op een theelepeltje. Ze activeren de enzymen in het lichaam.

Een enzym is een katalysator voor bepaalde stofwisselingsprocessen.  Een tekort aan één of meer oligo-elementen geeft niet alleen bepaalde lichamelijke- , maar ook psychische klachten.  Herstellen van de enzym-oligoreacties  zorgt ervoor dat biochemische processen in het lichaam weer op gang komen.

Enzymen en oligo-elementen vormen een hechte relatie die aan de basis staat van alle biochemische processen.

Milieuverontreiniging, zware metalen (kwikbelasting), virussen, bacteriën, schimmels en stress en het gebruik van geneesmiddelen zijn bijvoorbeeld factoren die er voor zorgen dat dit natuurlijke evenwicht verstoord raakt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er altijd een aantal enzymatische reacties verstoord zijn. Tot op een bepaald niveau geeft deze verstoring geen problemen. Boven een bepaald niveau van verstoring wordt de basis gelegd voor het ontwikkelen van ziekte.

Sporenelementen zijn stoffen die het lichaam in zeer kleine hoeveelheden nodig heeft. In tegenstelling tot vetten, eiwitten en koolhydraten  die zorgen voor opbouw en energievoorziening van het lichaam, ligt de rol van sporenelementen in de sturing van lichaamsfuncties. Aanvulling van de ontbrekende sporenelementen biedt de mogelijkheid verstoorde lichaamsfuncties positief te beïnvloeden. Dit heeft geleid tot de therapeutische toepassing van sporenelementen: de basis voor de functionele oligotherapie.

Oligotherapie is te combineren met alle anderen therapieën, zoals:

  • Orthomoleculaire therapie
  • Homeopathie
  • Neuraaltherapie
  • Acupunctuur

Met dank aan Ralf Abels  RP- Vitamino Analytic

 
 
 
 

Werkwijze/therapie

Coaching en counseling
Coaching en counseling kids, jeugdigen en jong-volwassenen
EFT: Emotional Freedom Techniques
EMDR
Oligotherapie
Orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde
Darmtherapie
 
 
Synthesis © 2019 - alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden