Coaching

Onze wereld is dualistisch. Denk aan leven versus dood; slagen versus falen, succesvol versus mislukken, liefde versus haat. Het liefst bewandelen we de mooie paden van het leven, terwijl we de zgn. ‘slechte’ paden het liefst vermijden. Juist die negatieve gevoelens en ervaringen brengen ons dichter bij onszelf en dragen bij aan onze individuele, maatschappelijke en spirituele groei. SYNTHESIS gaat op zoek naar de verbinding tussen liefde en haat, win- en verliessituaties, vasthouden en los laten. Alles draait om zelf-onderzoek, om de vraag "wie ben je?", op het doorzien van de 'persoon' en de daarmee samenhangende conditioneringen, patronen, voorstellingen, ideeën en overtuigingen die je over jezelf hebt op privé- of zakelijk vlak. Een verstoring van geestelijk welbevinden komt dikwijls voort uit disharmonie van lichamelijke, psychische en sociale factoren. Deze kunnen hun oorsprong vinden op de werkplek, maar ook in privésfeer. Daarbij houdt SYNTHESIS ook de biologische verklaringen voor psychische verstoringen tegen het licht vanuit de natuur- en orthomoleculaire geneeskunde: bijv. bij langdurig/chronisch ziek zijn, handicap en psychosomatische klachten, stress. SYNTHESIS richt zich op iedereen in de maatschappij, op zowel particulieren als de zakelijke markt (werkgevers èn werknemers), op individuen en groepen.


Coaching en counseling kids, jeugdigen en jong-volwassenen

Hoe weet je of op een bepaald moment in je leven een coach-counselor noodzakelijk is? Je eerste baan, je school, de universiteit kan als stressvol ervaren worden. Meestal kun je stressvolle situaties in je eentje wel aan, maar soms heb je een helpende hand nodig. Alles wat op een negatieve manier aandacht vraagt kan een goede reden zijn tot onderzoek met een counselor. Bijvoorbeeld als je last hebt van neerslachtigheid, faalangst angstgevoelens of extreme stress kan een coach/counselor behulpzaam zijn. Hulp nodig hebben vinden we heel normaal; om hulp vragen daar is moed voor nodig. Soms wil je het niet met je ouders bespreken, maar deel je je zorgen het liefst met een onpartijdig persoon. Een coach-counselor kan je hulp bieden bij:

  • als je niet precies weet wat je wilt doen met de rest van je leven
  • gevoelens van neerslachtigheid en somberheid
  • gevoelens van eenzaamheid
  • gevoelens van onzekerheid
  • gevoelens van verlegenheid
  • hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid
  • eetproblemen
  • problemen in relaties

Coaching voor kinderen

Soms is het cool om aan iemand je problemen of andere dingen te vertellen die je dwars zitten. Misschien denk je dat je ouders zich boos of ongerust maken als je deze dingen vertelt maar geloof me ze maken zich eerder ongerust als je het niet doet. Bij Synthesis geloven we dat je rugzakje soms te zwaar wordt en dan is het helemaal niet erg dat ik je een poosje help deze te kunnen dragen. Bijvoorbeeld als je ouders gaan scheiden of als je gepest wordt op school. Misschien kun je je niet zo goed concentreren omdat je niet stil kunt zitten op je stoel of heb je problemen met slapen waardoor je niet zo lekker in je vel zit.Grote mensen geven er allerlei namen aan zoals ADD, ADHD of bijvoorbeeld hoogsensititief en wat te denken van hoogbegaafdheid…..nog zo’n term. Het zou allemaal zomaar kunnen en als jij en je ouders het dan even niet meer weten ben je van harte welkom bij Synthesis. Gaan wij tijdens het therapeutisch tekenen, kleien, schilderen of kleuren eens kijken wat we samen kunnen doen om jouw probleem te verhelpen. Of misschien kan ik jou of je ouders leren hoe je EFT toe kan passen! Lijkt me een goed plan!

0252 -769 036