Darmgezondheid

Darm- en spijsverteringsproblemen kunnen ongemakkelijk, storend en ongezond zijn. Als u reguliere behandelingen zonder effect heeft geprobeerd, kunnen natuurlijke opties helpen. Orthomoleculaire- en natuurlijke middelen kunnen gunstig zijn voor mensen met gastro-intestinale aandoeningen die niet kunnen worden behandeld met een reguliere behandeling.

De darm is een primaire bron van toxiciteit, allergie en chronische infecties. Het is noodzakelijk om de darmfunctie te optimaliseren om het lichaam op de juiste manier te ontgiften, voedingsstoffen uit ons voedsel op te nemen, het immuunsysteem te ondersteunen en de juiste balans aan te moedigen van vriendelijke tot onvriendelijke bacteriën en gisten in de darm.


Een goed werkend gastro-intestinaal stelsel is van cruciaal belang voor een goede gezondheid en het natuurlijke genezingsproces. Sommige functionele therapieën voor het optimaliseren van de darm functies zijn:


Suppletie met spijsverteringsenzymen: veel mensen missen de juiste enzymen voor de spijsvertering; het lichaam kan geen voedsel afbreken, waardoor het lichaam van voedingsstoffen wordt beroofd.


Diagnose en behandeling van een overgroei van ongewenste bacteriën, gist en parasieten waarvan de schadelijke bacteriën de ontgiftende centra van het lichaam kunnen overbelasten.

Herkennen en behandelen van gevoeligheden of allergieën voor voedingsmiddelen, voedseladditieven, etc. die de maag en darm cellen en het (darm)slijmvlies irriteren, waardoor de opname van voedingsstoffen wordt geminimaliseerd.

Via een ontlastingonderzoek kunt u een goed inzicht krijgen in het ecologische systeem van de darmen. Dit geeft o.a. informatie over de zuurtegraad van de darmen, het aantal aërobe- en anaërobe bacteriën in de darm, het aantal soorten schimmels en het verloop van de spijsvertering. Dankzij deze onderzoeken wordt het voorschrijven van de juiste voedingsadviezen effectiever.

Wanneer kun je een ontlastingonderzoek laten doen:

  • Chronisch Vermoeidheidssyndroom
  • Candida
  • Parasieten
  • Spijsverteringsproblemen
  • Obstipatie
  • Diarree
  • Prikkelbare darmsyndroom

0252 -769 036