EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een effectieve methode om negatieve emoties die blokkades in het gevoelsleven, het lichaam en de geest vormen, op te sporen en op te heffen.

Volgens de ontwikkelaar van EFT, Gary Craig, helpt het tikken op verschillende delen van het lichaam om de energie in balans te houden en fysieke en emotionele pijn te verminderen. 

Negatieve emoties ontregelen het energiesysteem in ons lichaam. Negatieve emoties kunnen zijn:
 angstgevoelens, somberheid, onrust, boosheid, verdriet, woede, beperkende gevoelens (ik kan dit niet) bij sporten, maar ook in het werk, traumatische herinneringen, zorgen etc.
Met behulp van EFT kunnen ook fysieke klachten verholpen worden zoals bijv. hoofdpijn/migraine.

Net als in de acupunctuur gaat men bij EFT er van uit dat het lichaam meridianen bevat waarlangs de energie kan stromen. Bij een blokkade stagneert de energie en dat kan fysieke en psychische problemen tot gevolg hebben. Door de acupunctuurpunten met de vingers te bekloppen, komt de stroom weer op gang. Tijdens het ‘tappen’ dient de cliënt het probleem te benoemen, van rookverslaving en vliegangst tot hoofdpijn en burnout, maar ook depressie en emoties voortgekomen uit negatieve ervaringen.

Kinderen

Kinderen maken dagelijks veel mee. Een kinderleven zit vol trauma's en gebeurtenissen met bijbehorende gevoelens, emoties en vervelende gedachten. Deze gevoelens, emoties en gedachten kunnen door andere gebeurtenissen getriggerd worden, omdat door de eerder opgedane trauma's en gebeurtenissen een verstoring in het energiesysteem is ontstaan.

Door middel van EFT zijn deze gevoelens, emoties en gedachtes meestal snel verholpen, omdat met EFT de verstoring in het energiesysteem opgeheven wordt.

Problemen waar EFT kinderen bij kan helpen zijn onder andere: bedplassen, nachtmerries, verlegenheid, gedragsproblemen, faalangst etc.

0252 -769 036