Lifefstyle

Vanuit mijn holistische visie op welzijn zijn voeding en leefstijl in de praktijk een steeds grotere rol gaan spelen.

Talrijke studies tonen een verband aan tussen gezonde voeding en vermindering van chronische ziekten zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, metabool syndroom, maar ook afname van depressieve gevoelens, angst en andere psychische problemen.


Inmiddels weten we dat voeding ons ziek kan maken. Maar door een aantal aanpassingen in onze levenswijze kunnen sommige chronische ziekten vermeden dan wel uitgesteld worden.

Als wij de overstap naar preventieve geneeskunde willen maken zullen we ons moeten herbezinnen op onze manier van leven met op de 1e plaats het onderzoeken van onze eetgewoontes. M.a.w. de noodzaak inzien van een gezonde leefstijl.

We hebben het al vaker gehoord, maar weten we echt wat een gezonde leefstijl betekent?De Wereldgezondheidsorganisatie WHO definieert gezondheid als 'een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden en niet alleen de afwezigheid van ziekte of gebrek', wat inhoudt dat dit concept verder gaat dan het bestaan ​​of het ontbreken van bestaande ziekten.

Daarom is het van belang dat we, meer dan alleen gezond leven, praten over een gezonde leefstijl die voeding, lichaamsbeweging, preventieve gezondheidszorg, werk, de relatie met de omgeving en sociale activiteit omvat.

Een gezonde levensstijl wordt niet van de ene dag op de andere bereikt.
Belangrijk is een goed plan te maken en te volgen op basis van gezonde gewoonten. Door dit te doen, zullen lichaam en geest in een ritme komen dat uiteindelijk een tweede natuur zal worden. 


Wil je verder geinformeerd worden over een gezonde leefstijl, meer beweging als onderdeel van je dagelijkse routine, een gezonde visie op voeding willen ontwikkelen of meer willen weten over bijv. intermittent fasting maak dan gerust een afspraak!

0252 -769 036